Gulvafslibningsguiden  

Vores tilknyttede samarbejdspartnere udfører gulvafslibning for både private og firmaer ligesom både nye og gamle gulve afslibes. Formålet med gulvafslibning er både at få gulvets normale glans og dybde tilbage samt at øge træets slidstyrke ved at tilføre et slidlag i for eks. voks eller maling. En gulvsliber kan slibe mellem 20 og 55 kvm pr dag afhængig af overfladen, antallet af dørtrin og så videre. Udgiften for en seriøs gulvafslibning afgøres af antallet af kvadratmeter, der skal afslibes og jo flere kvm opgaven omhandler, des billigere bliver det per kvm. Forvent fra 100,- til 300,- kr pr. m2.

En professionel gulvsliber bruger professionelt gulvsliberudstyr med støvopsamling, der opsamler op til 90% af det støv, der genereres ved en gulvafslibning. Luk alle døre og dæk eventuelt over med afdækningsplastik, såfremt der er større åbninger så støvet forbliver i det rum, der slibes i. Alle tæpper, møbler, reoler med mere skal fjernes og kan returneres efter ca. 24 timer afhængig af, hvilken overfladebehandling, som er foretaget. Derudover skal lamper, gardiner med mere fjernes. Glem ikke at sætte gulvbeskyttere i form af filtdimmere under alle møbler og skabe for at undgå nye ridser på det nyhøvlede trægulv.

Gulve påført lak og hårdvoks når først deres optimale slidstyrke efter ca 1 uge. Tæpper bør først lægges på gulvet efter 10 dage for at undgå mulige forskelle i farvenuancer. Den nye gulvoverflade må endvidere først vaskes med vand efter mindst 14 dage før slidlaget er hærdet fuldstændigt. Lak er en af de mest benyttede produkter til både trægulve og parketgulve. Et lakeret trægulv medfører en hård og slidstærk overflade og ikke har behov for særlig meget vedligeholdelse.